Fokker Services

Corporate brandmovie met animatie

Klant

Fokker is een naam die geworteld is in de geschiedenis van de luchtvaart. Als onafhankelijke dienstverlener voor de luchtvaartindustrie is het bedrijf verantwoordelijk voor de levering en reparatie van onderdelen die in veel verschillende vliegtuigtypen in de commerciële luchtvaart worden gebruikt.

Onderwerp

Fokker Services heeft in 2020 een visuele rebranding ondergaan. Het oorspronkelijke herkenbare handgeschreven Fokker-logo blijft deel uitmaken van de nieuwe visuele merkidentiteit, maar wordt op een andere manier gebruikt.

Het doel

Fokker Services benaderde Studio Analoog om de nieuwe merkpositionering op filmische wijze te visualiseren en uit te dragen. Om de merkwaarden en kernactiviteiten te communiceren hebben we een brand movie gemaakt die voor het eerst de gerebrande identiteit laat zien. Door de slimme combinatie van film en animatie wordt het verhaal verteld van de geschiedenis van het merk, de kennis in huis en de toewijding van de medewerkers.

Onze oplossing

Tijdens het filmen is hiermee rekening gehouden en Studio Analoog heeft de 3D animaties aan de beelden toegevoegd. Deze animaties fungeren deels als overlays en tonen de wereld van Fokker Services door de ogen van de medewerkers.

eindresultaat

Om de animaties aan te laten sluiten bij de film zijn de geschoten beelden motion tracked en omgezet in een 3D omgeving. Met deze techniek konden we zowel de camerabewegingen als de animaties combineren tot een geloofwaardige merkfilm.

proces

We hebben Blickfänger gevraagd mee te werken aan de realisatie van dit project. Zij waren verantwoordelijk voor de regie, het filmen en de montage. Samen ontwikkelden we het concept en het verhaal, waarbij de toepassing van animatie als storytelling tool vanaf het begin voorop stond.

uitkomsten

De animatie werd intern geïmplementeerd om het hele team te informeren en enthousiast te maken over de rebranding. Extern werd de video 30.000 keer bekeken op YouTube en veel engagement op social media door de verschillende social shorts die we maakten.

Elk project vraagt om een unieke aanpak en oplossing. Laten we eens praten en bespreken waarmee we jou kunnen helpen!

+31 (0)10 891 0326

info@studioanaloog.nl

projecten

doorvoerpijl wit

Een selectie van onze projecten waar wij en onze klant trots op zijn

De Nederlandse Spoorwegen (NS)

Beeldcomponenten social media

Geen items gevonden.
doorvoerpijl wit
Beeldcomponenten social media

Rhenus Air & Ocean

LCL shipping

Geen items gevonden.
doorvoerpijl wit
LCL shipping
Geen items gevonden.
doorvoerpijl wit
Gebiedsontwikkeling Entree Zoetermeer

Bekijk onze projecten en laat u inspireren door onze design, branding en website portfolio en ideeën.

Alle projecten

doorvoerpijl wit